Gå vidare till huvudinnehåll
Ugnspannkaka med potatis och bacon
Mari Bergman

Ugnspannkaka med potatis och bacon

1 tMedel
200,65 kr
4 portioner 21,20 kr per portion
En matig ugnspannkaka med potatis och bacon i som serveras med rårörda lingon. Gott för både stora och små!

Ugnspannkaka
2 krmSvartpeppar Malen
140 gBacon Skivat
1 tskSalt
8 dlMjölk
4 dlVetemjöl
400 gPotatis
4 stÄgg
Tillbehör
0,5 stGurka
2 dlCottage cheese Naturell
2 tskStrösocker
112 gLingon Fryst
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Ugnspannkaka: Vispa ihop mjöl med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, salt och peppar och blanda samman.

3

Skala och riv potatisen grovt på ett rivjärn och blanda ner i pannkakssmeten. Häll smeten i en smord ugnsform.

4

Strimla och stek baconet i en panna utan fett. Tillsätt baconet i formen och grädda pannkakan i ugnen i ca 40-45 min.

5

Tillbehör: Rör ihop lingonen med sockret i en skål. Skär gurkan i stavar.

Servera ugnspannkakan med lingon, keso och gurkstavar vid sidan av.

Näringsvärde: 621 kcal, 26 g protein, 22 g fett, 77 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir