Gå vidare till huvudinnehåll
Fläskkotletter med spetskål, hackade mandlar och brynt smör
Mari Bergman

Fläskkotletter med spetskål, hackade mandlar och brynt smör

40 minEnkelt
196,30 kr
4 portioner 35,82 kr per portion
Fläskkotletter passar perfekt att lägga på grillen om vädret tillåter. Servera med bästa tillbehöret, i form av brynt smör och fräst spetskål.

Tillbehör
1 krmSalt
225 gHaricot Verts Fryst
700 gPotatis Fast
2 mskOlivolja
Brynt smör
50 gSmör
Kött
0,5 mskOlivolja
0,5 mskSmör
1 krmSalt
480 gFläskkotlett
1 krmSvartpeppar Malen
Spetskål
1 mskOlivolja
1 stSpetskål
1 krmSalt
30 gSötmandel Naturell
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Tillbehör: Skölj potatisen och skär i klyftor. Lägg på en plåt och tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om och rosta i ugnen i ca 30-40 min.

3

Brynt smör: Smält smöret i en kastrull. Låt smöret bubbla upp ordentligt. Sväng runt kastrullen några gånger så att värmen fördelas jämnt. Efter 1-2 minuter börjar smöret färgas gyllenbrunt. Dra kastrullen åt sidan när smöret blir stilla och doftar nötaktigt. Var försiktig så att smöret inte bränns vid.

4

Spetskål: Strimla kålen och fräs i lite olja i en stekpanna tills kålen får färg och mjuknar. Krydda med lite salt och peppar efter smak. Häll över kålen på ett ugnssäkert fat och håll varmt i ugnen.

5

Kött: Värm lite ny olja och smör i stekpannan och stek kotletterna i ca 1-2 min på båda sidor på hög värme. Krydda med salt och peppar efter smak. Sänk sedan värmen ordentligt och låt de bli klara i pannan.

6

Tillbehör: Värm haricots vertsen i en kastrull med vatten på spisen. Sila av och lägg upp i en skål.

Ta ut den grillade spetskålen. Skiva upp köttet och lägg över spetskålen. Ringla över det brynta smöret och strö över mandlar. Servera tillsammans med rostad potatis och haricots verts.

Näringsvärde: 566 kcal, 33 g protein, 32 g fett, 34 g kolhydrater.

Bild:

Sofia Törnqvist