Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 krm | Salt Fint | |
225 g | Haricot Verts Fryst | |
700 g | Potatis Fast | |
2 msk | Olivolja | |
Brynt smör | ||
50 g | Smör | |
Kött | ||
0,5 msk | Olivolja | |
0,5 msk | Smör | |
1 krm | Salt Fint | |
480 g | Fläskkotlett | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Spetskål | ||
1 msk | Olivolja | |
1 st | Spetskål | |
1 krm | Salt Fint | |
30 g | Sötmandel Naturell | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 200 grader.
Tillbehör: Skölj potatisen och skär i klyftor. Lägg på en plåt och tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om och rosta i ugnen i ca 30-40 min.
Brynt smör: Smält smöret i en kastrull. Låt smöret bubbla upp ordentligt. Sväng runt kastrullen några gånger så att värmen fördelas jämnt. Efter 1-2 minuter börjar smöret färgas gyllenbrunt. Dra kastrullen åt sidan när smöret blir stilla och doftar nötaktigt. Var försiktig så att smöret inte bränns vid.
Spetskål: Strimla kålen och fräs i lite olja i en stekpanna tills kålen får färg och mjuknar. Krydda med lite salt och peppar efter smak. Häll över kålen på ett ugnssäkert fat och håll varmt i ugnen.
Kött: Värm lite ny olja och smör i stekpannan och stek kotletterna i ca 1-2 min på båda sidor på hög värme. Krydda med salt och peppar efter smak. Sänk sedan värmen ordentligt och låt de bli klara i pannan.
Tillbehör: Värm haricots vertsen i en kastrull med vatten på spisen. Sila av och lägg upp i en skål.
Ta ut den grillade spetskålen. Skiva upp köttet och lägg över spetskålen. Ringla över det brynta smöret och strö över mandlar. Servera tillsammans med rostad potatis och haricots verts.
Näringsvärde: 566 kcal, 33 g protein, 32 g fett, 34 g kolhydrater.
Bild:
Sofia Törnqvist
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria