Gå vidare till huvudinnehåll
Citrondoftande zucchinipizza med fetaostsmul
Mari Bergman

Citrondoftande zucchinipizza med fetaostsmul

30 minEnkelt
286,10 kr
4 portioner30,67 kr per portion
Använd hela skalet på citronen och ta två vitlöksklyftor om du vill ha mer smak! Till det här receptet används kall kokt potatis. Koka den gärna dagen innan så går det snabbare vid tillagningen.

Övrigt
1 stBakplåtspapper
Vitkålssallad
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskOlivolja
400 gVita Bönor Stora
250 gVitkål
1 mskVit balsamvinäger
1 stÄpple Golden Delicius
1 krmSalt Fint
Pizza
15 gBasilika - fryst
1 stBakplåtspapper
1 krmSvartpeppar Malen
600 gPizzakit, (1 st)
1 krmFlingsalt
0,5 stPurjolök
1 stVitlök Vanlig
200 gPotatis Fast
150 gFetaost
1 stZucchini
75 gCitron, (0,5 st)
Instruktioner
1

Pizza: Sätt ugnen på 225 grader. Koka potatisen om du inte redan har färdigkokt.

2

Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut degen mot kanterna. Stryk ut tomatsåsen med en spatel eller sked.

3

Skär potatisen i tunna skivor och skölj och skiva zucchinin tunt. Lägg skivorna lite omlott på degen. Strö över flingsalt och lite svartpeppar.

4

Skölj och strimla purjolök och vitlök. Tvätta och riv citronskalet. Strö lök, citronskal, basilika och fetaost över pizzan.

5

Grädda pizzan ca 15 min.

6

Vitkålssallad: Skölj och grovhacka vitkålen. Skölj och skär äpplet i små tärningar. Sila av bönorna och spola dem under kallt vatten.

Blanda samman i en skål och tillsätt olja och balsamvinäger. Smaka av med lite salt och peppar och servera till pizzan.

Näringsvärde: Kcal: 647 Fett: 26 g Protein: 22 g Kolhydrater: 78 g

Bild:

Linnea Swärd