Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Övrigt | ||
1 st | Bakplåtspapper | |
Vitkålssallad | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Olivolja | |
400 g | Vita Bönor Stora | |
250 g | Vitkål | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
1 st | Äpple Golden Delicius | |
1 krm | Salt Fint | |
Pizza | ||
15 g | Basilika - fryst | |
1 st | Bakplåtspapper | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Pizzakit, (1 st) | |
1 krm | Flingsalt | |
0,5 st | Purjolök | |
1 st | Vitlök Vanlig | |
200 g | Potatis Fast | |
150 g | Fetaost | |
1 st | Zucchini | |
75 g | Citron, (0,5 st) |
Pizza: Sätt ugnen på 225 grader. Koka potatisen om du inte redan har färdigkokt.
Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut degen mot kanterna. Stryk ut tomatsåsen med en spatel eller sked.
Skär potatisen i tunna skivor och skölj och skiva zucchinin tunt. Lägg skivorna lite omlott på degen. Strö över flingsalt och lite svartpeppar.
Skölj och strimla purjolök och vitlök. Tvätta och riv citronskalet. Strö lök, citronskal, basilika och fetaost över pizzan.
Grädda pizzan ca 15 min.
Vitkålssallad: Skölj och grovhacka vitkålen. Skölj och skär äpplet i små tärningar. Sila av bönorna och spola dem under kallt vatten.
Blanda samman i en skål och tillsätt olja och balsamvinäger. Smaka av med lite salt och peppar och servera till pizzan.
Näringsvärde: Kcal: 647 Fett: 26 g Protein: 22 g Kolhydrater: 78 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Äpple Golden Delicious Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana