Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 2 st | Aubergine | |
| 0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
| 2 st | Morötter | |
| 1 tsk | Vitlökspulver | |
| 1 dl | Bjäst | |
| 4 dl | Krossade Tomater | |
| 50 g | Körsbärstomater | |
| 1 tsk | Paprikakrydda | |
| 1 tsk | Röd Currypasta | |
| 0,5 dl | Pinjenötter | |
| 1 st | Gul lök | |
| 4 dl | Matvete | |
| 2 dl | Persilja - färsk | |
| 0,5 tsk | Salt | |
Koka upp matvete enligt instruktionerna på paketet. Ställ sedan åt sidan.
Sätt ugnen på 180°C. Dela auberginer på längden. Gröp ur fruktköttet med en kniv och lämna ca 1 cm på alla sidor.
Fräs lök, morötter och kryddor i någon minut tills löken blir blank och mjuk. Tillsätt det urskrapade aubergineköttet och stek i ytterligare 2 minuter.
Tillsätt kokt matvete, krossade tomater och bjäst och blanda väl. Fyll auberginerna med blandningen, toppa med pinjenötter och baka i ugnen i ca 30 minuter.
Servera varm med färska cocktailtomater, hacka persiljan och strö den över.
Bild:
Sofia von Porat

108,91 kr /kg

13,95 kr

493,44 kr /kg

37,18 kr /kg

111,80 kr /kg

263,18 kr /kg

812,50 kr /kg

19,75 kr /kg

39,00 kr /kg

21,95 kr /st

1 014,71 kr /kg

672,45 kr /kg

863,51 kr /kg

29,17 kr /kg