Gå vidare till huvudinnehåll
Fiskkroketter
Hemmakock

Fiskkroketter

30 minEnkelt
494,20 kr
4 portioner 73,25 kr per portion
Fiskkroketter

Frityrsmet
1 tskSalt
2 dlIs
2 dlMajsstärkelse
0,5 dlMineralvatten
Övrigt
4 mskCitron
1 lFrityrolja
1 krmSalt
300 gPotatis Mjölig
1 mskPersilja - färsk
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
Fisken
1 mskFärsk timjan
1 kgTorskfilé Fryst
2 mskSalt
1 lMellanmjölk
Instruktioner
1

Koka och pressa potatis. Pochera fisken, låt den skjuda 3-4 minuter i mjölk med salt och timjan. Blanda till frityrsmeten. Vänd ner fisken och tillsätt övriga ingredienser. Forma små kroketter och vänd ner dem i frityrsmeten. Fritera någon minut i en kastrull med olja tills kroketterna är gyllenbruna. Oljan ska ha en temperatur på 180 grader, blir den för het kan den fatta eld. Ha därför ett kastrullock i beredskap och lämna inte spisen.