Gå vidare till huvudinnehåll
Chili sin carne på sojafärs
Mari Bergman

Chili sin carne på sojafärs

30 minEnkelt
166,35 kr
4 portioner 20,01 kr per portion
Lättlagad och smakrik chili på sojafärs och blandade bönor som serveras med ris. Chili sin carne går även bra att göra på annan vegofärs. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,43

Chili sin carne
1 dlVatten
2 tskSpiskummin
300 gSojafärs
1 stGul lök
1 tskVitvinsvinäger
380 gBlandade bönor
1 tskSalt
1 stGul Paprika
0,5 mskOlivolja
2 tskPaprikakrydda
500 gKrossade Tomater
1 klyftaVitlök Vanlig
1 tskChiliflakes
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 stPersilja - färsk
Tillbehör
2 dlBasmatiris
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Chili sin carne: Skala och finhacka vitlök och lök. Tärna paprikan.

3

Hetta upp olja i en djup stekpanna/gryta och bryn vitlök och lök med spiskummin, paprikapulver och chiliflakes i 2 min.

4

Tillsätt vinäger och fräs samman.

5

Tillsätt tärnad paprika, sojafärs, krossade tomater, vatten, salt och peppar och låt chili sin carnen puttra i ca 15 min. Rör om då och då.

6

Tillsätt avrunna bönor i grytan och låt dem bli varma. Smaka av med ev mer salt och peppar.

7

Tillsätt finhackad persilja och servera med nykokt ris.

Näringsvärde: 497 kcal, 26 g protein, 10 g fett, 69 g kolhydrater.

Bild:

Nurlan Emir