Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Chili sin carne | ||
| 1 dl | Vatten | |
| 2 tsk | Spiskummin | |
| 300 g | Sojafärs | |
| 1 st | Gul lök | |
| 1 tsk | Vitvinsvinäger | |
| 380 g | Blandade bönor | |
| 1 tsk | Salt | |
| 1 st | Gul Paprika | |
| 0,5 msk | Olivolja | |
| 2 tsk | Paprikakrydda | |
| 500 g | Krossade Tomater | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 tsk | Chiliflakes | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| Tillbehör | ||
| 2 dl | Basmatiris | |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Chili sin carne: Skala och finhacka vitlök och lök. Tärna paprikan.
Hetta upp olja i en djup stekpanna/gryta och bryn vitlök och lök med spiskummin, paprikapulver och chiliflakes i 2 min.
Tillsätt vinäger och fräs samman.
Tillsätt tärnad paprika, sojafärs, krossade tomater, vatten, salt och peppar och låt chili sin carnen puttra i ca 15 min. Rör om då och då.
Tillsätt avrunna bönor i grytan och låt dem bli varma. Smaka av med ev mer salt och peppar.
Tillsätt finhackad persilja och servera med nykokt ris.
Näringsvärde: 497 kcal, 26 g protein, 10 g fett, 69 g kolhydrater.
Bild:
Susanna Blåvarg

79,95 kr

19,67 kr /kg

84,78 kr /kg

57,92 kr /kg

37,18 kr /kg

21,95 kr /st

30,50 kr

139,80 kr /l

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

31,95 kr

217,27 kr /kg

37,95 kr

34,50 kr

59,95 kr /kg