Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Kyckling | ||
| 1 msk | Olivolja | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 tsk | Basilika - torkad | |
| 1 msk | Smör | |
| 1 tsk | Mynta - torkad | |
| 600 g | Kycklingfile Fryst | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| Salsa | ||
| 1 krm | Salt | |
| 1 st | Avokado | |
| 25 g | Chilifrukter, ca 0,5 st | |
| 1 st | Äpple Granny Smith | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 200 g | Mango Fryst | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| Limeyoghurt | ||
| 1 krm | Salt | |
| 0,5 tsk | Honung | |
| 1 st | Lime | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
| Tillbehör | ||
| 3 dl | Couscous | |
Sätt ugnen på 175 grader.
Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med örtkryddor, salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek kycklingen gyllenbrun på båda sidor. Lägg över den i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 15 min.
Limeyoghurt: Skölj limen och riv skalet fint på ett rivjärn. Blanda yoghurten med honung och limeskalet, tillsätt några droppar av saften (resten används i salsan). Salta och peppra efter smak.
Tillbehör: Tillred couscousen enligt anvisning på förpackningen.
Mangosalsa: Gröp ur avokado, skala gurka och äpple och skär allting i fina små tärningar. Blanda med den tinade mangon i en skål. Skölj, kärna ur och finhacka chilipeppar och tillsätt till salsan. Pressa över limesaft. Salta och peppra lite försiktigt efter smak.
Servera kycklingen med couscous, mangosalsa och limeyoghurt.
Näringsvärde: 626 KCAL 43 G PROTEIN 20 G FETT 62 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd

3 327,78 kr /kg

92,79 kr /kg

1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack Klass1
116,77 kr /kg

238,00 kr /kg

1 Äpple Granny Smith 6-pack Klass1
44,74 kr /kg

70,19 kr /kg

88,67 kr /kg

42,02 kr /kg

49,90 kr /kg

1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant
51,90 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
88,95 kr

1 014,71 kr /kg

3 395,00 kr /kg

137,90 kr /kg

29,17 kr /kg

111,90 kr /kg