Gå vidare till huvudinnehåll
Broccoligratäng med stekt kyckling och sallad
Mari Bergman

Broccoligratäng med stekt kyckling och sallad

30 minMedel
255,80 kr
2 portioner 56,84 kr per portion
En krämig grönsaksgratäng som serveras med stekt kyckling och sallad. Både mättande och gott! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Tillbehör
30 gSalladsmix
Kyckling
300 gFärsk kycklingfilé
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskOlivolja
Broccoligratäng
1 mskVatten
250 gBroccoli Färsk
250 gKörsbärstomater Eko
2 krmSvartpeppar Malen
2 krmSalt
40 gParmesanost
1 dlCreme Fraiche Naturell
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Broccoligratäng: Skölj broccolin och dela den i mindre buketter. Skala stammen och skär i tunna skivor. Skölj och halvera tomaterna. Fördela tomater och broccoli i en ugnsfast form och strö över 1 krm salt och 1 krm peppar.

3

Riv parmesanost och blanda med creme fraiche, vatten, 1 krm salt och 1 krm peppar. Fördela ostblandningen över broccoli och tomater. Sätt in i ugnen i ca 20 min.

4

Kyckling: Krydda kycklingen med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen på båda sidor så att den får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över kycklingen på ett ugnssäkert fat och stek klart i ugnen under gratängen i ca 12-15 min. Eller tills kycklingen är helt genomstekt.

5

Servera broccoligratängen med stekt kyckling och sallad vid sidan av.

Näringsvärde: 499 kcal, 50 g protein, 27 g fett, 11 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir