Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
30 g | Salladsmix | |
Kyckling | ||
300 g | Färsk kycklingfilé | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Olivolja | |
Broccoligratäng | ||
1 msk | Vatten | |
250 g | Broccoli Färsk | |
250 g | Körsbärstomater Eko | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Salt | |
40 g | Parmesanost | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell |
Värm ugnen till 175 grader.
Broccoligratäng: Skölj broccolin och dela den i mindre buketter. Skala stammen och skär i tunna skivor. Skölj och halvera tomaterna. Fördela tomater och broccoli i en ugnsfast form och strö över 1 krm salt och 1 krm peppar.
Riv parmesanost och blanda med creme fraiche, vatten, 1 krm salt och 1 krm peppar. Fördela ostblandningen över broccoli och tomater. Sätt in i ugnen i ca 20 min.
Kyckling: Krydda kycklingen med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen på båda sidor så att den får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över kycklingen på ett ugnssäkert fat och stek klart i ugnen under gratängen i ca 12-15 min. Eller tills kycklingen är helt genomstekt.
Servera broccoligratängen med stekt kyckling och sallad vid sidan av.
Näringsvärde: 499 kcal, 50 g protein, 27 g fett, 11 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Kyckling Bröstfilé Kronfågel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria