Gå vidare till huvudinnehåll
Fiskfilé i ugn
Hemmakock

Fiskfilé i ugn

1 t 30 minEnkelt
398,60 kr
4 portioner 46,68 kr per portion
Fiskfilé i ugn
Ingredienser
Tillbehör
6 dlLångkornigt Ris
1 stPersilja - färsk
1 dlHovmästarsås
1 krmVitpeppar Malen
500 gTorskfilé Fryst
1 dlVispgrädde
0,5 tskVitvinsvinäger
1 tskSalt
1 mskMat & Bak Smör/Margarin
1 stPurjolök
0,5 tskCitronjuice - råpressad
Instruktioner
1

Skölj och skär purjolöken i strimlor. Fräs den i matfettet. Lägg purjolöken i en ugnssäker form. Klipp persilja över. Lägg sedan filéerna lite omlott över det kryddgröna. Salta. Blanda citronsaft och vitvinsvinäger och fördela över fiskfiléerna. Vispa grädden fast och smaksätt den med hovmästarsås och peppar. Bred grädden över fisken. Gratinera i 225°C, 20-25 minuter. Servera med ris.