Gå vidare till huvudinnehåll
Amerikansk chicken pot pie
Hemmakock

Amerikansk chicken pot pie

50 minEnkelt
556,65 kr
8 portioner29,34 kr per portion
Amerikansk chicken pot pie

0,75 dlVetemjöl Special
0,5 tskSalt Fint
2 dlGröna Ärtor Frysta
500 gKycklingfile Fryst
2,5 dlKycklingfond
1,5 dlMellanmjölk
2 stGul lök
2 stMorötter
1 dlRotselleri
2 stPajskal
0,75 dlFlytande Smör
0,25 tskSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen till 220 grader Dela kyckling, morötter samt selleri i små kuber Lägg kyckling, morötter, selleri och ärtor i stekpanna samt lägg till vatten så att allt täcks och låt koka 15 minuter Ta bort från spisen och häll av vattnet, låt stå vid sidan I en ny stekpanna, stek löken tills gyllenbrun. Lägg till mjöl, salt och peppar. Rör sakta i kycklingbuljongen och mjölk under omrörningen. När mixen blir tjock ta bort från plattan. Smörj pajform och baka ut pajdegen i densamma. Börja med att lägga till kycklingmixen i botten på pajformen och häll sedan över "buljongen". Täck med pajdeg och gör små hål med gaffel på ovansidan Baka i ugn i 30-35 minuter eller tills pajdegen är gyllenbrun Låt svalna i 10 minuter innan servering