Gå vidare till huvudinnehåll
Lufttorkad skinka med chévremousse

Lufttorkad skinka med chévremousse

3 tEnkelt
548,70 kr
8 portioner 47,15 kr per portion
Lufttorkad skinka med chévremousse

2 krmSalt
70 gRuccolasallat
5 dlCreme Fraiche Naturell
200 gGetost, Chevre
1 tskRosmarin - torkad
3 mskPinjenötter
6 stGelatinblad
200 gLufttorkad Skinka
70 gSpenat Blad
2 klyftaVitlök
2 mskMellanmjölk
Tillbehör
400 gBaguette
Instruktioner
1

Lägg två skivor skinka i en muffinsform eller liten kaffekopp. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 min. Finfördela osten med creme fraiche, pressad vitlök, salt och rosmarin. Lyft upp gelatinet och smält det på svag värme i mjölken i en kastrull. Blanda ner gelatinet i ostblandningen. Häll blandningen i formarna och vik över skinkan. Ställ kallt att stelna minst 2 timmar. Rosta pinjenötterna i en torr, varm stekpanna. Fördela sallad och spenat på assietter. Ta skinkpaketen ur formarna och lägg dem på salladsbädden.

Garnera med halverade körsbärstomater och strö över pinjenötterna. Servera med baguette.