Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 l | Vaniljglass | |
Pajskal | ||
100 g | Florsocker | |
3,5 dl | Vetemjöl | |
0,5 tsk | Vaniljsocker | |
1 st | Ägg | |
1 krm | Salt Fint | |
100 g | Smör | |
Rödvinskokta päron | ||
5 st | Päron | |
1 st | Kanel Hel | |
2 dl | Strösocker | |
3 st | Stjärnanis | |
5 dl | Rött matlagningsvin | |
Kokosfyllning | ||
0,5 dl | Strösocker | |
0,5 dl | Sirap | |
40 g | Smör | |
2 st | Ägg | |
4 dl | Riven kokos |
Skala päronen. Koka rödvin, socker och kryddor. Lägg i päronen och sjud dem under lock i 10 minuter. Lägg päronen i en rengjord burk och häll på lagen. Sätt på locket och låt päronen svalna i lagen.
Finfördela smör, florsocker, vetemjöl, salt och vaniljsocker. Tillsätt ägg och blanda hastigt ihop till en jämn pajdeg. Fodra en pajform, 20 cm i diameter med pajdegen och nagga botten med en gaffel. Sätt in i frysen 1 timme. Sätt under tiden ugnen på 200°. Sänk ugnsvärmen, direkt före gräddningen till 175°. Grädda pajskalet direkt ifrån frysen ca 10 minuter.
Vispa ihop ägg och socker, rör i kokos, sirap och smält smör till kokosfyllningen. Lägg fyllningen i pajskalet och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Ta upp päronen ur lagen och dela dem på mitten. Lägg päronhalvorna på medelvarm glöd på grillen. Grilla några minuter på ena sidan så att de får ett fint mönster och blir ljumma. Lägg päronhalvorna på pajen och servera med vaniljsås eller glass.
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
2 Matlagningsvin Rött 250ml Zeta