Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
2 st | Avokado | |
60 g | Salladslök | |
0,5 st | Gurka | |
2 st | Tomater | |
100 g | Tortillachips | |
340 g | Majskorn | |
1 st | Lime | |
Burrito bowl | ||
380 g | Kidneybönor | |
21 g | Taco Kryddmix Original | |
0,5 msk | Rapsolja | |
75 g | Riven Ost | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Röd Paprika | |
380 g | Svarta Bönor | |
3 dl | Basmatiris, ( 4 port) |
Värm ugnen till 200 grader.
Burrito bowl: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Sila av bönorna och spola i kallt vatten.
Skölj och tärna paprika och skala och riv vitlök.
Hetta upp olja i en stekpanna som tål ugnsvärme. Fräs bönor, paprika och vitlök med tacokryddan i ca 2 min. Strö över ost och sätt in stekpannan i ugnen i 10 min.
Topping: Sila av majsen. Skölj och skär tomat och gurka i bitar. Strimla salladslöken och skiva avokadon. Skär limen i klyftor.
Burrito bowl: Ta ut de ostgratinerade bönorna från ugnen. Ta fram fyra djupa tallrikar. Fördela ris i botten av varje tallrik och placera ut alla grönsaker runt om. Toppa med bönor och tortillachips. Klart att servera.
Näringsvärde: 777 kcal, 27 g protein, 25 g fett, 103 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko