Gå vidare till huvudinnehåll
Kalvsylta med ättikstekta rödbetor
Hemmakock

Kalvsylta med ättikstekta rödbetor

30 minEnkelt
83,80 kr
4 portioner 9,24 kr per portion
Kalvsylta med ättikstekta rödbetor

2 tskStrösocker
1 mskBladpersilja - färsk
150 gRödbetor Färsk
1 tskÄttika
150 gPotatis Fast
200 gKalvsylta
Instruktioner
1

Koka rödbetorna. Låt svalna och tärna i centimeterstora tärningar.

2

Tärna potatisen i lika stora tärningar och stek dem i lite olja och smör tills dem är gyllenbruna och mjuka.

3

Tillsätt rödbetan och smaka av med salt och peppar. Tillsätt sockret och låt det karamellisera något. Slå sedan över ättikan och vänd ner bladpersiljan.

4

Skiva kalvsyltan och servera som förrätt.

Tips! Finns inte rödbeta går det även bra med gulbeta.

Finns inte rödbeta går det även bra med gulbeta.