Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Tillbehör | ||
| 200 g | Shiratakinudlar | |
| Gurka | ||
| 1 tsk | Rapsolja | |
| 2 tsk | Vitvinsvinäger | |
| 2 msk | Vatten | |
| 1 tsk | Honung Flytande | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 2 krm | Salt | |
| Biffstroganoff | ||
| 250 g | Lövbiff | |
| 1 st | Rödlök | |
| 2 tsk | Rapsolja | |
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 0,75 msk | Kalvfond Buljong | |
| 1 dl | Vatten | |
| 1 tsk | Vitvinsvinäger | |
| 1 tsk | Dijonsenap | |
| 1 msk | Tomatpuré | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 dl | Havrefraiche | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 krm | Salt | |
Gurka: Skiva gurkan tunt och blanda med vatten, vitvinsvinäger, olja, honung, salt och peppar i en skål. Ställ åt sidan och låt dra till servering.
Tillbehör: Koka upp en kastrull med vatten till nudlarna.
Biffstroganoff: Strimla lövbiffen. Skala och skiva rödlöken och skala och finhacka vitlöken. Blanda ihop tomatpuré, havre fraiche, dijonsenap, vitvinsvinäger, vatten och fond i en skål.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek kött, lök och vitlök på hög värme så att det får fin färg. Krydda med lite salt och peppar. Tillsätt såsen och låt alltsammans puttra ihop 2 min.
Tillbehör: Lägg ner nudlarna i det kokande vattnet, rör om och sila av vattnet med detsamma.
Servering: Lägg upp nudlar och biffstroganoff på tallrikar. Strö över finhackad persilja och servera med inlagd gurka.
Näringsvärde: 449 kcal, 36 g protein, 26 g fett, 18 g kolhydrater
Bild:
Susanna Blåvarg

105,56 kr /kg

62,78 kr /kg

238,75 kr /kg

30,00 kr /kg

21,95 kr /st

102,50 kr /l

40,56 kr /l

139,80 kr /l

111,90 kr /kg

34,50 kr

29,17 kr /kg

230,56 kr /l

153,26 kr /kg

119,75 kr /kg

217,27 kr /kg