Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
4 skiva | Lantbröd | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Olivolja | |
Vinägrett | ||
1,5 msk | Balsamvinäger | |
5 msk | Olivolja | |
1 tsk | Sambal Oelek | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Till bönsalladen | ||
70 g | Ruccolasallat | |
410 g | Vita Bönor Stora | |
35 g | Västerbottensost | |
410 g | Kidneybönor |
Grilla brödskivorna på bägge sidor (i grillpanna på spisen, i brödrost eller över träkol). Gnid in brödskivans ena sida med vitlöksklyftan(skalad). Pensla med olivoljan.
Gör vinägretten: Rör ihop balsamvinägern med salt, sambal och den pressade vitlöksklyftan. Tillsätt olivoljan och rör ihop.
Blanda vinägretten med bönorna. Lägg rikligt med rucolasallad på brödet och lägg därefter på bönsalladen. Hyvla över färsk parmesanost eller Västerbotten.
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
2 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1