Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
6 msk | Gräddfil | |
1 st | Gul lök | |
2 tsk | Chiliflakes | |
1,5 l | Köttbuljong | |
100 g | Ruccolasallat | |
2 klyfta | Vitlök | |
1 msk | Tomatpuré | |
8 st | Tortilla | |
800 g | Högrev |
Skär köttet i centimeterstora tärningar. Bryn dem tillsammans med lök, vitlök och chili i lite smör i en gryta. Tillsätt buljong och tomatpuré. Låt koka utan lock tills nästan all vätska försvunnit och köttet har blivit så mört att det nästan faller i bitar, ca 1½ timme. Smaksätt med salt och peppar. Låt kallna. Fördela köttet och rucolan på tortillabröden. Rulla ihop och vira in i plastfolie så håller de formen bättre. Så här långt kan tortillarullarna förberedas. Ta bort plastfolien och värm sedan rullarna i ugn i 175ºC i 20 minuter. Servera tortillarullarna med en klick gräddfil.
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
2 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1