Gå vidare till huvudinnehåll
Marinerat revbensspjäll
Hemmakock

Marinerat revbensspjäll

6 tEnkelt
308,75 kr
4 portioner 35,71 kr per portion
Marinerat revbensspjäll

Revbensspjäll
1,5 krmSvartpeppar
1 mskCurry
2 mskMatolja
30 gLime, (1 st)
1 kgRevbensspjäll
1 krmRosmarin - torkad
3 mskKalvfond Buljong
1 stApelsin
1 mskKinesisk soja
Tillbehör
400 gLyxpasta
2 stBanan
500 gAnanas
Instruktioner
1

Tillagningstid: 15 minuter Marinering: 6 timmar

Dela spjället i portionsbitar. Blanda ingredienserna till marinaden, i msk saft av pressad lime, 1 dl saft av pressad apelsin, kalvfond, olja, curry, malen svartpeppar, sojy, rosmarin, hackat skal av en halv lime samt salt. Varva kött och marinad i en dubbel plastpåse och knyt till ordentligt. Låt spjällen marinera i 6 timmar. Vänd kötten någon gång under tiden.

Efter 6 timmar; ta upp spjällen, torka av dem och grilla dem ca 15 min per sida. Salta och peppra. Garnera med apelsinskivor.

Servera med pasta, en fräsch sallad, mango chutney, grillade bananer och grillad ananas.