Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| På plåt | ||
| 3 msk | Olivolja | |
| 2 krm | Svartpeppar | |
| 1 st | Röd Paprika | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 1 st | Rödlök | |
| 700 g | Delikatesspotatis | |
| 300 g | Morötter | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 600 g | Chorizo | |
| 2 st | Fänkål Färsk | |
| Topping | ||
| 1 st | Gurka | |
| 1 st | Persilja - färsk | |
| 150 g | Fetaost | |
| 65 g | Machesallat | |
Värm ugnen till 200 grader.
På plåt: Skala morötter, lök och vitlök. Skölj potatis. Skär potatis, morötter och lök i klyftor. Skiva fänkålen och grovhacka vitlöken. Blanda samman alla grönsaker med olja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 20 min.
Skär chorizo och paprika i bitar.
Topping: Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i halvmånar. Grovhacka persiljan.
På plåt: Ta ut de rostade grönsakerna ur ugnen och tillsätt chorizo och paprika. Rosta ytterligare i 15 min.
Ta ut plåten och toppa de rostade grönsakerna och korven med smulad fetaost, machesallad, gurka och persilja. Ät och njut!
Bild:
Lina Eriksson

56,90 kr /kg

30,00 kr /kg

24,39 kr /kg

13,95 kr /kg

95,83 kr /kg

46,50 kr /kg

62,78 kr /kg

21,95 kr /st

159,67 kr /kg

291,54 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

34,50 kr

29,17 kr /kg

217,27 kr /kg