Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
500 g | Färskpotatis | |
500 g | Falukorv | |
200 g | Grillost | |
30 g | Ärtskott | |
Senapsås | ||
1 msk | Vetemjöl | |
1 dl | Vispgrädde | |
2 msk | Vatten | |
3 dl | Mellanmjölk | |
1 krm | Svartpeppar | |
2 msk | Senap | |
0,5 tsk | Salt |
Koka upp mjölk, grädde och senap. Red av med mjöl utrört i kallt vatten, koka upp och vispa under tiden. Rör i salt och peppar. Skär Grilloumin i 8 skivor, lägg skivorna på ett hushållspapper, lägg även ett hushållspapper på osten så att vätskan torkas av. Pensla lite olivolja i en stekpanna och värm den. Lägg i osten och stek på båda sidor. Skär falukorven i skivor och stek skivorna. Servera falukorven med nykokt färskpotatis, grilloumi, ärtskott och senapsås.
1 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt