Gå vidare till huvudinnehåll
Italiensk kyckling i panna
Mari Bergman

Italiensk kyckling i panna

30 minEnkelt
289,80 kr
4 portioner 55,58 kr per portion
Lättlagad kycklingrätt med smak av vitt vin, tomat, oliver och basilika. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt
1 mskKycklingfond
1 stRödlök
2 tskTorkad oregano
Köp hem
2 dlMatlagningsvin Vitt
600 gFärsk kycklingfilé
290 gKalamataoliver
400 gPastasås
1 stBasilika - färsk
Instruktioner
1

Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och oregano på båda sidor.

2

Skala och finhacka rödlök och vitlök.

3

Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingfiléerna i ca 2 min/ sida på medelhög-hög värme så att de får en fin gyllenbrun stekyta.

4

Tillsätt lök och vitlök och fräs i ytterligare 1-2 min så att löken mjuknar. Tillsätt vitt vin i pannan och låt vinet sjuda in i kycklingen.

5

Tillsätt tomatsåsen, kycklingfond och oliver och låt kycklingen puttra på låg värme under lock eller aluminiumfolie i ca 15-20 min.

6

Toppa kycklingen med finhackad basilika och smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller rostad potatis.

Bild:

Nurlan Emir