Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Från ditt skafferi | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 msk | Kycklingfond | |
| 1 st | Rödlök | |
| 2 tsk | Torkad oregano | |
| Köp hem | ||
| 2 dl | Matlagningsvin Vitt | |
| 600 g | Färsk kycklingfilé | |
| 290 g | Kalamataoliver | |
| 400 g | Pastasås | |
| 1 st | Basilika - färsk | |
Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och oregano på båda sidor.
Skala och finhacka rödlök och vitlök.
Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingfiléerna i ca 2 min/ sida på medelhög-hög värme så att de får en fin gyllenbrun stekyta.
Tillsätt lök och vitlök och fräs i ytterligare 1-2 min så att löken mjuknar. Tillsätt vitt vin i pannan och låt vinet sjuda in i kycklingen.
Tillsätt tomatsåsen, kycklingfond och oliver och låt kycklingen puttra på låg värme under lock eller aluminiumfolie i ca 15-20 min.
Toppa kycklingen med finhackad basilika och smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller rostad potatis.
Bild:
Nurlan Emir

30,00 kr /kg

135,80 kr /l

149,00 kr

226,47 kr /kg

57,38 kr /kg

179,67 kr /kg

34,50 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

217,27 kr /kg

29,17 kr /kg

230,56 kr /l

34,95 kr