Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 1 msk | Olivolja | |
| 3 msk | Limejuice - råpressad | |
| 1 tsk | Sesamolja | |
| 1 dl | Salladslök | |
| 1 krm | Svartpeppar | |
| 1 msk | Sesamfrö | |
| 3 msk | Kinesisk soja | |
| 400 g | Kycklingfile | |
| 1 krm | Vitpeppar | |
| 1 tsk | Strösocker | |
| 4 dl | Jasminris | |
| 2 krm | Salt | |
Bryn kycklingen i olivoljan. tillsätt soja, lime och socker. Krydda med vitpeppar och hälften av saltet. Lägg på lock och låt kycklingen sakta sjuda i ca 30 minuter tills den känns mör. Vänd kycklingen med jämna mellanrum. Smaksätt det kokta riset med sesamfrö och sesamolja samt salladslök, smaka av med peppar och resten av saltet. Skär kycklingen i fina skivor och servera dem med sky och ris.
Bild:
Gunnar Nydrén

59,75 kr /l

246,33 kr /l

111,60 kr /kg

36,95 kr

149,00 kr

34,50 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

34,50 kr

67,90 kr /l

22,50 kr /kg

39,95 kr /kg

29,17 kr /kg