Gå vidare till huvudinnehåll
Havreplättar med spenat, kallrökt lax och pepparrotskräm
Hemmakock

Havreplättar med spenat, kallrökt lax och pepparrotskräm

40 minEnkelt
421,40 kr
4 portioner 51,57 kr per portion
Matiga plättar som smaksätts med spenat innan de steks härligt gyllenbruna i smör. Tack vare havregryn får de lite mera tugg, vilket passar fint till laxen och den lena färskostkrämen.

Till servering
150 gSalladsmix
0,5 stDill - färsk
200 gLax Kallrökt
Pepparrotskräm
2 dlCreme Fraiche Naturell
2 mskPepparrot Färsk
Plättar
50 gSpenat Hackad Fryst
3 stÄgg
1,5 dlVetemjöl
1 dlHavregryn
5 dlStandardmjölk
0,5 tskSalt
Instruktioner
1

Tina spenaten.

2

Blanda havregryn, vetemjöl och salt i en bunke. Tillsätt lite av mjölken och rör till en smet. Blanda ner resterande mjölk, ägg och spenat. Låt smeten dra i ca 10 min.

3

Skala pepparroten och finriv ca 2 cm. Blanda samman pepparroten med crème fraîche i en skål. Smaka av med salt och en nypa socker.

4

Hetta upp en plättlägg med smör. Stek sedan plättarna på medelvärme i några minuter på varje sida.

5

Skölj och torka salladen.

6

Servera plättarna tillsammans med sallad, kallrökt lax och pepparrotskräm. Toppa med smörgåskrasse och/eller dill och lite nymalen peppar.