Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till servering | ||
150 g | Salladsmix | |
0,5 st | Dill - färsk | |
200 g | Lax Kallrökt | |
Pepparrotskräm | ||
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 msk | Pepparrot Färsk | |
Plättar | ||
50 g | Spenat Hackad Fryst | |
3 st | Ägg | |
1,5 dl | Vetemjöl | |
1 dl | Havregryn | |
5 dl | Standardmjölk | |
0,5 tsk | Salt |
Tina spenaten.
Blanda havregryn, vetemjöl och salt i en bunke. Tillsätt lite av mjölken och rör till en smet. Blanda ner resterande mjölk, ägg och spenat. Låt smeten dra i ca 10 min.
Skala pepparroten och finriv ca 2 cm. Blanda samman pepparroten med crème fraîche i en skål. Smaka av med salt och en nypa socker.
Hetta upp en plättlägg med smör. Stek sedan plättarna på medelvärme i några minuter på varje sida.
Skölj och torka salladen.
Servera plättarna tillsammans med sallad, kallrökt lax och pepparrotskräm. Toppa med smörgåskrasse och/eller dill och lite nymalen peppar.
3 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt