Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Kryddig färskost | ||
| 0,5 tsk | Dill - torkad | |
| 1 tsk | Fänkål Krydda | |
| 0,5 tsk | Paprikakrydda | |
| 1 tsk | Kummin | |
| Färsk gräddfilsost | ||
| 1 tsk | Salt | |
| 3,5 dl | Gräddfil | |
| 6,5 dl | Mellanmjölk | |
Gräddfilsost: Koka upp mjölken på medelvärme i en kastrull. Sänk värmen, tillsätt gräddfil och salt och sjud varsamt under ständig omrörning, tills vätskan delar sig i ostmassa och vassle. Låt svalna.
Sila innehållet genom en ostduk ner i en stor skål för att samla vasslen. Låt silningen ta ca 2 timmar i rumstemperatur.
Kryddning: Mal alla kryddorna tillsammans i en mortel. Blanda med gräddfilsosten och salta efter smak. Förvara i kylskåpet.
Bild:
Max och Liz Haarala Hamilton

27,95 kr

1 192,31 kr /kg

547,50 kr /kg

53,17 kr /l

13,30 kr /l

31,95 kr

29,17 kr /kg


