Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Persilja - färsk | |
0,5 dl | Vatten | |
50 g | Mozzarellaost | |
600 g | Bläckfisk | |
80 g | Ajvar | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Ströbröd | |
3 msk | Olivolja | |
Sås | ||
2 msk | Olivolja | |
0,5 dl | Matlagningsvin Vitt | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Ajvar | |
1 krm | Salt |
Rensa och torka bläckfisken på hushållspapper och skär av bläckfiskens armar. Blanda bläckfiskens armar med ströbrödet, ajvar, tärnad mozzarella, salt, olivolja och persilja. Blanda ordentligt och fyll bläckfiskens kropp med fyllningen och stäng ändarna med tandpetare.
Värm upp oljan i en stekpanna och stek bläckfisken. Häll i vattnet och bräsera en kort stund på låg värme. Rör i ajvar, grädde och koka upp. Blanda i vinet på slutet.
Servera bläckfisken varm med kokt ris och grönsallad.
Alla recept från Podravka. http://www.podravka.com
1 Mozzarella 125g Michelangelo
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt