Gå vidare till huvudinnehåll
Ölmarinerade lammkotletter

Ölmarinerade lammkotletter

1 tEnkelt
559,80 kr
4 portioner 93,81 kr per portion
Alla möra bitar på lammet passar att marineras i öl. Att marinera i balanserade kolsyrade drycker blir mycket bra med fisk, till exempel strömming eller makrill.

Ölmarinad
1 mskDillfrö
1 lFolköl 3,5 %
1 mskVitlök
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskSalt
600 gLammrostbiff
0,5 tskSpiskummin
Instruktioner
1

Börja med marinaden: Finhacka vitlöken och blanda alla ingredienser till marinaden.

Kött: Marinera köttet i en plastpåse som knyts ihop. Låt stå 1 dygn i kylskåp. Vänd på köttet då och då.

Ta upp köttet och låt det droppa av ordentligt. Grilla på hög direkt värme. Skivade kotletter tar cirka 3 minuter per sida, hel lammrostbiff cirka 20 minuter under lock.

Bild:

Stefan Wettainen