Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
4 st | Kycklingfile | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Smör | |
Apelsinsmörsås | ||
2 tsk | Kycklingfond | |
4 msk | Apelsin | |
1 msk | Smör | |
1 dl | Vispgrädde | |
2 st | Schalottenlök | |
1 st | Gul Paprika |
SÅS: Finhacka löken mycket fint. Finhacka paprikan.
Fräs lök och paprika i smör i en kastrull.
Häll i apelsinsaft och kycklingfond. Rör ner grädde. Koka 5-10 min. Låt svalna något.
Mixa såsen slät i en matberedare.
Dela filéerna längs långsidan så att de kan vikas upp och bli dubbelt så stora.
Stek köttskivorna hastigt i stekpanna. Salta och peppra.
Värm upp såsen igen i en kastrull och runda av den med smör. Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingfiléerna med den solgula apelsinsåsen och små kokta potatisar
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1