Gå vidare till huvudinnehåll
Apelsinsmörfilé
Hemmakock

Apelsinsmörfilé

30 minEnkelt
289,80 kr
4 portioner 14,29 kr per portion
Apelsinsmörfilé

4 stKycklingfile
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
1 mskSmör
Apelsinsmörsås
2 tskKycklingfond
4 mskApelsin
1 mskSmör
1 dlVispgrädde
2 stSchalottenlök
1 stGul Paprika
Instruktioner
1

SÅS: Finhacka löken mycket fint. Finhacka paprikan.

2

Fräs lök och paprika i smör i en kastrull.

3

Häll i apelsinsaft och kycklingfond. Rör ner grädde. Koka 5-10 min. Låt svalna något.

4

Mixa såsen slät i en matberedare.

5

Dela filéerna längs långsidan så att de kan vikas upp och bli dubbelt så stora.

6

Stek köttskivorna hastigt i stekpanna. Salta och peppra.

7

Värm upp såsen igen i en kastrull och runda av den med smör. Smaka av med salt och peppar.

Servera kycklingfiléerna med den solgula apelsinsåsen och små kokta potatisar