Gå vidare till huvudinnehåll
Enkel ananaspaj
Carina Hejde

Enkel ananaspaj

1 tEnkelt
219,75 kr
10 portioner 9,47 kr per portion
En fräsch och fruktig paj som du svänger ihop i ett nafs. Pajen går utmärkt att göra dagen innan och förvara i kylen.

Fyllning
1 tskVaniljpulver
2 dlCreme Fraiche Naturell
800 gAnanas Krossad
1 dlStrösocker
2 stÄgg
Pajdeg
1 dlStrösocker
2 tskBakpulver
150 gSmör
3 dlVetemjöl
Instruktioner
1

Pajdeg: Ta fram smör och låt det bli rumstempererat. Sätt ugnen på 175 grader.

2

Blanda socker, mjöl och bakpulver i en bunke. Tärna smöret och tillsätt i bunken. Knåda ihop allt till en deg.

3

Tryck ut degen i en pajform och ställ in i kylen medan du gör fyllningen.

4

Fyllning: Rör ihop crème fraiche, vaniljpulver, socker och ägg i en bunke.

5

Lägg ananasen i en finmaskig sil och tryck ur vätskan med händerna. Rör ner ananasen i crème fraiche-blandningen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i ca 35 min.

6

Låt pajen svalna, dekorera ev med skivad lime och riven kokos och servera med en klick vaniljglass.

Bild:

Nurlan Emir