Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fyllning | ||
1 tsk | Vaniljpulver | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
800 g | Ananas Krossad | |
1 dl | Strösocker | |
2 st | Ägg | |
Pajdeg | ||
1 dl | Strösocker | |
2 tsk | Bakpulver | |
150 g | Smör | |
3 dl | Vetemjöl |
Pajdeg: Ta fram smör och låt det bli rumstempererat. Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda socker, mjöl och bakpulver i en bunke. Tärna smöret och tillsätt i bunken. Knåda ihop allt till en deg.
Tryck ut degen i en pajform och ställ in i kylen medan du gör fyllningen.
Fyllning: Rör ihop crème fraiche, vaniljpulver, socker och ägg i en bunke.
Lägg ananasen i en finmaskig sil och tryck ur vätskan med händerna. Rör ner ananasen i crème fraiche-blandningen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i ca 35 min.
Låt pajen svalna, dekorera ev med skivad lime och riven kokos och servera med en klick vaniljglass.
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 80% 500g Valio
1 Vetemjöl Special 2kg Kungsörnen