Krispiga Risbollar med Mandel och Vitlök
Hemmakock

Krispiga Risbollar med Mandel och Vitlök

40 minEnkelt
249,65 kr
4 portioner21,14 kr per portion
Krispiga Risbollar med Mandel och Vitlök

2 dlGrötris
230 gGarlic Salsa
50 gSötmandel Naturell
4 dlVatten
2 tskSalt Fint
150 gSweet Chili
2 mskMatolja
0,5 stGul lök
1 stÄgg
2 klyftaVitlök
0,5 dlRiven Gratängost
2 dlSolrosolja
1 stGrönsaksbuljong
0,5 tskTorkad gurkmeja
0,5 dlStröbröd
Instruktioner
1

Hacka löken och vitlöken i små bitar. Fräs ris, vitlök, lök och gurkmeja i olja. Häll på salsa, vatten och grönsaksbuljong. Låt stå på svag värme i 20 minuter. Låt riset svalna något och blanda det med ägg, ost, mandel och salt. Rulla risbollarna och panera i ströbröd. Fritera risbollarna guldbruna och frasiga i solrosolja. Risbollarna kan även stekas i en vanlig stekpanna. Risbollarna är goda att servera till lax, du kan också göra mindre bollar och servera som aptitretare och doppa i Sweet Hot Chili Sauce.