Gå vidare till huvudinnehåll
Tandoori kycklingpaj
Hemmakock

Tandoori kycklingpaj

1 tEnkelt
332,25 kr
4 portioner 45,75 kr per portion
Tandoori kycklingpaj

Tandoorikyckling
2 dlYoghurt för Matlagning
35 gKryddmix Tandori
800 gFärsk kycklingfilé
1 stRöd Paprika
Pajdeg
3 dlVetemjöl
1 krmSvartpeppar
1 krmSalt
3 mskVatten
125 gMat & Bak Smör/Margarin
äggstanning
1 dlMellanmjölk
2 stÄgg
Instruktioner
1

Kör vetemjöl, matfett, vatten, salt och peppar i matberedaren på hög hastighet. Arbeta ej degen för länge i matberedaren. Kavla eller tryck ut degen i en pajform 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen en timma. Nagga pajskalet med en gaffel. Grädda i ugn ca 10 min i 200°C.

Blanda matlagningsyoghurt och tandoori kryddmix till en marinad. Lägg i kycklingfiléerna och marinera ca 1 timma. Ta upp kycklingen ur marinaden och spara 1/4 av denna till äggstanningen.

Fördela kycklingen och paprikan i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk och tandoorimarinaden. Häll den över kycklingen. Grädda i 180°C ca 25 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.