Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tandoorikyckling | ||
| 2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
| 35 g | Kryddmix Tandori | |
| 800 g | Färsk kycklingfilé | |
| 1 st | Röd Paprika | |
| Pajdeg | ||
| 3 dl | Vetemjöl | |
| 1 krm | Svartpeppar | |
| 1 krm | Salt | |
| 3 msk | Vatten | |
| 125 g | Mat & Bak Smör/Margarin | |
| äggstanning | ||
| 1 dl | Mellanmjölk | |
| 2 st | Ägg | |
Kör vetemjöl, matfett, vatten, salt och peppar i matberedaren på hög hastighet. Arbeta ej degen för länge i matberedaren. Kavla eller tryck ut degen i en pajform 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen en timma. Nagga pajskalet med en gaffel. Grädda i ugn ca 10 min i 200°C.
Blanda matlagningsyoghurt och tandoori kryddmix till en marinad. Lägg i kycklingfiléerna och marinera ca 1 timma. Ta upp kycklingen ur marinaden och spara 1/4 av denna till äggstanningen.
Fördela kycklingen och paprikan i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk och tandoorimarinaden. Häll den över kycklingen. Grädda i 180°C ca 25 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.

44,50 kr /kg

598,57 kr /kg

149,00 kr

61,67 kr /kg

145,00 kr /kg

13,30 kr /l

4,20 kr /st

8,98 kr /kg

34,50 kr

29,17 kr /kg