Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 4 st | Citron | |
| 2 msk | Rosmarin - torkad | |
| 1 dl | Flingsalt | |
| 1 krm | Svartpeppar | |
| 1,5 dl | Olivolja | |
| 1 msk | Smör | |
| 700 g | Fläskfile Färsk | |
| 0,3 st | Rosmarin - färsk | |
| 6 klyfta | Vitlök | |
| Marinad 1 | ||
| 6 dl | Vatten | |
| 1 dl | Grovt salt | |
| 2 msk | Rosmarin - torkad | |
| 4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 2 st | Citron, i skivor | |
| Marinad 2 | ||
| 2 st | Citron, skal och saft | |
| 1,5 dl | Olivolja | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig, pressade | |
| 0,3 st | Rosmarin - färsk, (2 kvistar) | |
| 1 krm | Svartpeppar, grovmalen, efter smak | |
TILLAGNING Sätt ugnen på 200ºC. Bryn köttet i en stekpanna. Lägg filén i en ugnsfast form. När termometern har nått 65ºC, efter ca 25 minuter, är köttet färdigt. Koka under tiden upp ingredienserna till marinad 1, i en kastrull. Låt svalna. Lägg ner den avsvalnade fläskfilén i marinad 1, täck över och förvara i kylen över natten eller ca 12 timmar. Skiva steken mycket tunt med en vass kniv. Lägg upp skivorna på ett fat. Blanda ingredienserna till marinad 2 och slå den över fläskfilén. Låt stå och dra några timmar innan serveringen. Använd gärna zestjärn när du river citronen. Dekorera med några rosmarinkvistar och citronklyftor.

54,24 kr /kg

189,09 kr /kg

34,95 kr /st

217,27 kr /kg

1 190,48 kr /kg

158,53 kr /kg

34,50 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

145,00 kr /kg

21,95 kr /kg