Ostfylld portabelloburgare
Jessica Frej

Ostfylld portabelloburgare

40 minEnkelt
240,25 kr
4 portioner57,95 kr per portion
Burgare ska inte kännas ”lätta och fräscha” utan bara göttiga, precis som den här!

1 tskSalt Fint
4 dlRiven Ost
4 stHamburgerbröd
1 dlPersilja - färsk
2 klyftaVitlök Vanlig
8 stPortabellosvamp
4 mskOlivolja
Instruktioner
1

Portabelloburgare: Salta insidan av svamparna och låt stå i 15 minuter. Olja utsidan.

2

Finhacka vitlöken och lägg den i 4 av svamparna. Lägg på rejält med ost på vitlöken. Lägg på de andra svamparna så du har 4 maffiga ostfyllda svampar.

3

Grilla på direkt värme 5–8 minuter på varje sida. Flytta till indirekt värme och lägg på locket och låt stå 5 minuter.

4

Grilla bröden lätt. Lägg burgaren i brödet och strö över finhackad persilja. Servera!

Receptet kommer från boken "Grilla hur lätt som helst" som är skriven av Jessica Frej och ges ut av Harper Life.

Bild:

Lina Eidenberg Adamo