Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Friterad lök | ||
1 l | Rapsolja | |
0,5 st | Gul lök | |
2 msk | Vetemjöl | |
Rödbetsburgare | ||
1 st | Ägg | |
0,5 tsk | Salt | |
1 dl | Havregryn | |
1 msk | Olivolja | |
1 klyfta | Vitlök Färsk | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
3 st | Rödbetor Färsk | |
0,5 st | Gul lök | |
75 g | Svarta Bönor | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
4 st | Hamburgerbröd | |
Tillbehör | ||
1 st | Avokado | |
1 st | Tomater | |
150 g | Fetaost | |
25 g | Ruccolasallat |
Rödbetsburgare: Finhacka lök och pressa vitlöken. Råriv rödbetorna och krama ur vätskan. Skölj bönorna och mixa dem. Lägg lök, vitlök, rivna rödbetor och mixade bönor i en bunke och blanda med övriga ingredienser. Smaka av genom att provsteka en liten bit. Forma smeten till fyra burgare. Ställ i kylen.
Friterad lök: Skär 1/2 lök i tunna skivor. Vänd lätt i vetemjöl och skaka av så att det inte blir några klumpar.
Hetta upp olja i en kastrull till 160 grader. Lägg ner löken och fritera tills att den får fin färg och blir krispig. Låt rinna av på hushållspapper.
Stek eller grilla rödbetsburgarna. Smula fetaosten, mosa avokadon och skiva tomaten. Rosta brödet och bygg ihop burgaren med alla tillbehör.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Hamburgerbröd Brioche 4-p 200g Garant
1 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1