Gå vidare till huvudinnehåll
Lax med krämig citronsås
Hemmakock

Lax med krämig citronsås

30 minEnkelt
350,65 kr
4 portioner 72,82 kr per portion
En enkel och snabb laxrätt att laga både till vardags och när man lyxar till det på helgen utan att det kostar skjortan. Passar bra både till barn och vuxna.

Lax
1 kgLaxfilé
Sås
4 dlVispgrädde
4 dlCreme Fraiche Naturell
100 gSmör
300 gCitron, (2 st)
Instruktioner
1

Börja med att mäta upp och starta plattan med riset. Stek sedan laxen på medelvärme i ca 10 minuter beroende på tjocklek. Salta och peppra på laxen. Börja sedan med såsen. Blanda créme fraiche och grädde och låt det koka upp. Tillsätt sedan smöret och låte det smälta ner i såsen. På slutet tillsätter du citron efter eget tycke och smak. Salta och peppra en aning i såsen. Går också utmärkt att tillsätta lite vitt vin i såsen för en sista finish! Låt sockerärtorna koka ca 1 min i vatten innan servering. För extra lyx smält en tesked smör över dem innan servering.