Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
25 g | Chilipeppar Färsk | |
1 klyfta | Vitlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2,5 msk | Färsk ingefära | |
1 st | Gurka | |
100 g | Färsk bladspenat | |
1 st | Avokado | |
0,5 tsk | Salt | |
3 msk | Citronjuice - råpressad | |
1 msk | Lantbuljong | |
1 msk | Olivolja | |
1 msk | Honung |
Skär gurkan i bitar. Skölj spenaten. Skala och hacka ingefära och vitlök. Kärna ur och hacka chilipeppar. Skala och kärna ur avokadon.
Lägg alla ingredienser i en mixer och pressa i citron, strö i lantbuljong, tillsätt olivolja och honung. Salta och peppra. Mixa till en slät konsistens och smaka av om det behövs mera kryddor. Häll upp i små shotsglas.
Bild:
Wolfgang Kleinschmidt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel