Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| 6 dl | Vatten | |
| 5 dl | Rågmjöl | |
| 10 dl | Vetemjöl | |
| 50 g | Jäst Original Färsk | |
| 2 tsk | Havssalt | |
| 1 msk | Rapsolja | |
Rör ut jästen med vattnet, arbeta in övriga ingredienser och sist så mycket vetemjöl att det blir en lättarbetad deg. Knåda noga, 10 min i maskin. Täck med plast och jäs 30 minuter.
Knåda degen på bakbordet. Rulla ut fem längder och dela dem i fem bitar vardera. Doppa ena snittytan i rågsikt och ställ bullarna på plåt med bakpapper. Jäs 30 minuter ELLER ställ i kylen över natten.
Värm ugnen till 225°. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

19,30 kr /kg

99,00 kr /kg

8,98 kr /kg

131,29 kr /kg

40,56 kr /l