Gå vidare till huvudinnehåll
Nicos pasta med kräftstjärtar i saffranssås
Hemmakock

Nicos pasta med kräftstjärtar i saffranssås

30 minEnkelt
230,25 kr
4 portioner 32,29 kr per portion
Linguine med kräft- och saffranssås.

0,5 stDill - färsk
0,5 gSaffran
320 gLinguine
1 stGul lök
1 stFiskbuljong
2 dlCreme Fraiche Naturell
200 gKräftstjärtar
Instruktioner
1

Koka pasta al dente. Spara lite pastavatten.

2

Finhacka lök och fräs mjuk i panna.

3

Lös en tärning fiskbuljong i 2 dl vatten.

4

Tillsätt saffran, fiskbuljong och créme fraiche i pannan, koka upp. Reducera till krämig konsistens.

5

Grovhacka färsk dill.

6

Tillsätt dill och kräftstjärtar (avrunnen). Låt sjuda någon minut. Smaka av med salt och peppar.

7

Blanda såsen med nykokt pasta. Tillsätt pasta vatten om såsen blir för tjock.

8

Servera med valfri sallad.