Gå vidare till huvudinnehåll
Potatissallad till grillsäsongen
Hemmakock

Potatissallad till grillsäsongen

30 minEnkelt
177,60 kr
4 portioner 17,71 kr per portion
En mycket god potatissallad, som lämpar sig för grillsäsongen.

1 stGräslök - färsk
100 gRädisor
2 mskMajonnäs
2 mskÄppelcidervinäger
1 stVitlök Färsk
4 mskCreme Fraiche Naturell
1 kgFärskpotatis
3 stSalladslök
Instruktioner
1

Skrubba eller pil potatis och lägg dem i saltat vatten

2

Skär rädisorna i tunna skivor, och lägg dem i iskallt vatten.

3

Vänd försiktigt potatisen i dressingen och gör därefter samma sak med lök och rädisor.

4

Koka potatisen, skruva ner tills potatisen kokar lätt, och låt dem koka i ca. 10 minuter. eller tills de är mjuka.

5

Hacka salladslök, vitlök och gräslök.

6

Bort vattnet från potatisen, skär dem i inte alltför små bitar, och stil sedan potatisen i frysen eller kylskåpet.

7

Dressingen: Blanda majonnäs, gräddfil och vinäger och krydda med socker, salt och peppar.

Bild:

Thomas