Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 msk | Rapsolja | |
2 dl | Gröna Ärtor Frysta | |
2 tsk | Torkad oregano | |
1 tsk | Chilipulver Chipotle | |
1 msk | Tomatpuré | |
4 msk | Fiskfond | |
2 dl | Vispgrädde | |
125 g | Salladslök | |
2 klyfta | Vitlök | |
4 st | Ägg | |
200 g | Räkor Skalade | |
2 st | Schalottenlök |
Skala, dela och finhacka lök och vitlök. Skär salladslöken i tunna skivor. Fräs schalottenlöken i oljan i en stekpanna på svag värme ca 5 minuter, utan att den får färg. Tillsätt vitlök, chilipeppar och tomatpuré. Fräs ytterligare 1 minut. Häll på fisk- och skaldjursfonden. Koka upp och låt sjuda 15 minuter. Tillsätt grädde och oregano. Fortsätt koka ca 3 minuter. Tillsätt salladslök och ärter. Smaka av med salt och peppar. Fördela soppan i skålar. Toppa med räkor och pocherade eller löskokta ägg.
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste