Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Citronfyllning | ||
2 tsk | Citron | |
380 g | Florsocker | |
2 msk | Vispgrädde | |
250 g | Smör | |
Macarons | ||
1 g | Hushållsfärg Svart | |
1,5 dl | Vatten | |
130 g | Mandelmjöl | |
8 g | Örtte | |
120 g | Florsocker | |
120 g | Strösocker |
Macarons Brygg ett starkt örtte i 15 min. Four O´Clock Lakrits & kryddor är att föredra till detta recept.Ta bort tepåsarna och häll vätskan i en kastrull. Koka försiktigt bort så att endast två matskedar återstår. Låt svalna.
Vispa äggvitorna med elvisp till ett hårt skum. Tillsätt strösockret lite i taget tills det blir ett vitt glansigt skum. Sikta i mandelmjöl och florsocker. Rör om försiktigt tills allt blandats. Tillsätt svart gelefärg och tekoncentratet. Rör om.
Klä en plåt med bakplåtspapper. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut rundlar som är 3 cm i diameter. Låt vila tills ytan har stelnat lite (ca 30 min). Du ska kunna röra vid ytan utan att fingret blir kladdigt. Grädda i 150 grader i ca 15 minuter. Ta bort bakplåtspappret från plåten och låt svalna. Ta försiktigt bort kakorna från papperet.
Citronfyllning Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt citronessens och grädde. Vispa tills det blandar sig. Tillsätt mer florsocker om fyllningen blir för lös.
Fyll en sprits med smörkräm och spritsa ett centimeter tjockt lager på undersidan av hälften av kakorna. Sätt ihop med den andra hälften. Förvara i kyl till servering.
Bild:
Elvira Wetterlund
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla