Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| chokladkräm | ||
| 130 g | Vispgrädde | |
| 90 g | Ägg | |
| 25 g | Honung Flytande | |
| 130 g | Mörk chokladkaka | |
| Mördeg | ||
| 360 g | Vetemjöl | |
| 250 g | Smör | |
| 4 msk | Vispgrädde | |
| 90 g | Florsocker | |
Börja med mördegen genom att blanda socker och smör med degkrok eller för hand. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en deg. Låt degen vila i kylen en stund, gärna över natten.
Kavla eller tryck ut degen så att den blir ca 3 mm och fodra en form. Gör små hål i botten med en gaffel, så blir det färre luftbubblor.
Grädda tarteskalet i ugnen på 180°C i 10–15 min tills det är vackert gyllenbrunt. Låt det svalna lite.
För att göra krämen, koka först upp grädde och honung. Häll det i omgångar över den hackade chokladen och rör tills den har smält. Dela äggen och tillsätt äggulorna en i taget. Värm blandningen i vattenbad till cirka 85°C. Rör oavbrutet!
Häll krämen i skalet. När pajen blivit ljummen serverar du den med en klick lättvispad grädde smaksatt med en skvätt punsch. Rom eller Bailey’s fungerar också.

69,00 kr /l

4,20 kr /st

395,60 kr /kg

111,90 kr /kg

8,98 kr /kg

145,00 kr /kg

35,00 kr /kg