Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Garnering | ||
2 msk | Florsocker | |
Punchgrädde | ||
3 dl | Standardmjölk | |
3 msk | Strösocker | |
3 dl | Vispgrädde | |
3 st | Ägg | |
3 msk | Punsch | |
Kaka | ||
1 msk | Bakpulver | |
3 dl | Vetemjöl | |
1,5 dl | Strösocker | |
25 g | Sötmandel Spån | |
2 tsk | Vaniljsocker | |
0,5 tsk | Kanel | |
2 st | Ägg | |
3 st | Svenska Äpplen | |
150 g | Smör |
Sätt ugnen på 175°C. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, strösocker och smör i en matberedare. Tillsätt äggen. Tryck ut degen i en pajform (ca 23 cm i diameter). Skala och klyfta äpplena. Lägg äpplena ovanpå degen i ett runt mönster. Strö över kanel. Grädda ca 30 min. Låt kakan svalna.
Punschgrädde: Häll mjölken i en skål. Dela äggen och separera gulan från vitan, tillsätt socker och äggulor under vispning. Sjud såsen under vispning i vattenbad (sätt skålen i en kastrull med kokande vatten). Rör hela tiden tills såsen tjocknar. Lyft upp skålen ur kastrullen och fortsätt vispa ett tag tills såsen svalnat något. Vispa grädden till hårt skum och vänd försiktigt ner den i såsen. Smaksätt såsen med punsch.
Pudra kakan med florsocker och servera den med punschsås.
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Äpple Svenska "Aroma" Klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla