Gå vidare till huvudinnehåll
Vegetariska köttbullar med krämig tomatssås och pasta

Vegetariska köttbullar med krämig tomatssås och pasta

15 minEnkelt
171,80 kr
4 portioner 26,68 kr per portion
Vegetarisk mat behöver inte vara krånglig att laga till och den här rätten kan få den mest inbitna köttätare att längta efter mer! Det här är en rätt jag gärna gör när jag vill ha mat som tar kort tid att göra samtidigt som den smakar otroligt gott!

1 mskRapsolja
1 stGul lök
1 stLinguine
1 stVeg. Biffar/Bullar
0,5 stTomatsås
0,5 dlVispgrädde
0,5 dlMellanmjölk
0,5 stRöd Paprika
Instruktioner
1

Hacka löken fint och stek den ett par minuter i olja i en gryta. Tillsätt sedan den finhackade paprikan.

Tillsätt en hel burk valfri tomatsås i grytan och späd ut den med lite grädde och ev också mjölk för att få en lösare sås. Du använder så mycket/lite mjölk och grädde som du själv önskar.

Rör försiktigt ner grönsaksbullarna och låt koka på låg värme och rör om regelbundet.

Smaka av med salt och peppar om så önskas.

Servera med linguine eller annan valfri pasta samt grönsallad.

: för att göra rätten helt vegan - använd substitut för grädde och mjölk.

Bild:

Annicka Granlund