Gå vidare till huvudinnehåll
Lövbiff med champinjonkräm
Hemmakock

Lövbiff med champinjonkräm

1 tEnkelt
537,70 kr
4 portioner 60,33 kr per portion
En fantastisk bjudrätt som alltid är uppskattad. Tips! Lyxa till rätten och servera den med hasselbackspotatis istället för kokt potatis.
Ingredienser
Champinjonkrämsfyllningen
100 gNötfärs
1 stGul lök
200 gChampinjon Creme
Potatisen
600 gPotatis Mjölig
1 krmSalt
Dekoration
1 stPersilja - färsk
2 stVanliga Tomater
2 stFärska champinjoner
Lövbiffarna
1 mskSmör
2 krmFlingsalt
600 gLövbiff
1 krmSvartpeppar Hel
Instruktioner
1

Koka potatisen mjuk i saltat vatten.

2

Bryn färs och lök i smör. Blanda i champinjonkrämen, salta och peppra.

Bred ut blandningen på lövbiffarna, vik dubbel. Salta och peppra igen.

3

Stek tills genomstekta i smör, det går ganska fort. Lyft de fyllda lövbiffarna ur pannan.

Vispa ur pannan med vatten, häll över biffara vid servering.

4

Garnera med skivad champinjon och tomat. Fäst med en tandpetare. Strö över hackad persilja. Servera med potatis.