Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 msk | Vit balsamvinäger | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Granatäpple | |
150 g | Salladsmix | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
1 kg | Sötpotatis | |
0,5 tsk | Salt | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig |
Värm ugnen till 200 grader.
Skala och tärna sötpotatisen. Skala och riv vitlök. Blanda samman sötpotatis, vitlök och olja på en plåt och krydda med salt och peppar efter smak. Rosta i ugnen i ca 30 min.
Lägg upp salladen på ett fat. Dela granatäpplet och pilla ur kärnorna i en skål.
Ringla olja och balsamvinäger över salladen. Toppa med den rostade sötpotatisen, granatäppelkärnor och basilikablad.
Servera den rostade sötpotatissalladen med valfritt tillbehör.
Bild:
Nurlan Emir
3 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt