Grillade tonfisktacos med pico de gallo
Mari Bergman

Grillade tonfisktacos med pico de gallo

30 minEnkelt
167,00 kr
4 portioner23,40 kr per portion
Grillade tacos fyllda med tonfisk, avokado, pico de gallo, limeaioli och koriander. Fantastiskt fräscht och gott! Tips! Tina gärna tonfisken i kylen över natten om du köper fryst tonfiskfilé.

Tillbehör
2 stAvokado
0,25 stKoriander - färsk
300 gTortilla - Små
1 dlAioli
0,5 stGurka
30 gSalladslök
Tonfisk
0,5 tskPaprikakrydda
0,5 tskSalt Fint
0,5 tskSpiskummin
2 tskOlivolja
400 gFärsk tonfisk
0,5 tskChilipulver
Pico de gallo
1 stLime
1 klyftaVitlök Vanlig
0,75 stKoriander - färsk
250 gKörsbärstomater
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
2 krmSalt Fint
0,5 stRödlök
1 stChilipeppar Röd
Instruktioner
1

Tonfisk: Pensla tonfisken med olivolja och krydda med chilipulver, paprikapulver, spiskummin och salt på båda sidor.

2

Pico de gallo: Skölj och tärna tomaterna och skölj och finhacka chilin. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda samman i en skål och tillsätt finhackad koriander, rivet limeskal, limesaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

3

Tillbehör: Skiva avokado, hyvla gurkan i långa remsor med hjälp av en potatisskalare och strimla salladslöken.

4

Tonfisk: Grilla tonfisken i ca 1 min/sida på direkt värme. Lyft över tonfisken på en skärbräda och skär den i tunna skivor.

5

Tillbehör: Grilla tortillabröden hastigt på båda sidorna så att de får en fin grillyta.

6

Fyll tortillabröden med avokadoskivor, gurkstrimlor, tonfisk, pico de gallo och limeaioli. Toppa med salladslök och korianderblad. Ät och njut!

Bild:

Nurlan Emir