Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
2 st | Avokado | |
0,25 st | Koriander - färsk | |
300 g | Tortilla - Små | |
1 dl | Aioli | |
0,5 st | Gurka | |
30 g | Salladslök | |
Tonfisk | ||
0,5 tsk | Paprikakrydda | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
0,5 tsk | Spiskummin | |
2 tsk | Olivolja | |
400 g | Färsk tonfisk | |
0,5 tsk | Chilipulver | |
Pico de gallo | ||
1 st | Lime | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,75 st | Koriander - färsk | |
250 g | Körsbärstomater | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
2 krm | Salt Fint | |
0,5 st | Rödlök | |
1 st | Chilipeppar Röd |
Tonfisk: Pensla tonfisken med olivolja och krydda med chilipulver, paprikapulver, spiskummin och salt på båda sidor.
Pico de gallo: Skölj och tärna tomaterna och skölj och finhacka chilin. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda samman i en skål och tillsätt finhackad koriander, rivet limeskal, limesaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skiva avokado, hyvla gurkan i långa remsor med hjälp av en potatisskalare och strimla salladslöken.
Tonfisk: Grilla tonfisken i ca 1 min/sida på direkt värme. Lyft över tonfisken på en skärbräda och skär den i tunna skivor.
Tillbehör: Grilla tortillabröden hastigt på båda sidorna så att de får en fin grillyta.
Fyll tortillabröden med avokadoskivor, gurkstrimlor, tonfisk, pico de gallo och limeaioli. Toppa med salladslök och korianderblad. Ät och njut!
Bild:
Nurlan Emir
1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria