Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 1 dl | Kakao | |
| 2 dl | Jordnötter Rostade/Saltade | |
| 100 g | Mörk Blockchoklad | |
| 2 msk | Vaniljsocker | |
| 2 dl | Vetemjöl | |
| 3 dl | Strösocker | |
| 150 g | Smör | |
| 3 st | Ägg | |
| 1,5 dl | Jordnötssmör | |
Sätt ugnen på 175°. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform och smöra kanterna. Formen ska vara ca 22 cm.
Låt smöret och chokladen smälta tillsammans i kastrull under svag värme. Ställ åt sidan.
Rör ihop ägg, strösocker och jordnötssmör.
Rör ner chokladsmöret i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner det i smeten.
Hacka jordnötterna grovt och rör ner det i smeten.
Häll över smeten i formen och grädde den i ca 15 minuter. Håll koll, den ska vara färdig i kanterna men kladdig i mitten.
Bild:
Jonas Hedqvist

249,75 kr /kg

121,82 kr /kg

265,00 kr /kg

4,20 kr /st

111,29 kr /kg

137,19 kr /kg

8,98 kr /kg

22,50 kr /kg

145,00 kr /kg
